Falles closes amb Capella Ducal

Jo, al contrari que Emili Morant que ha estat divinament per Toledo, he estat totes les falles per Gandia intentant, en companyia d'altres 14 valents, animar les festes als fallers (ja amics) de la Falla Serpis. He de reconéixer que no és una festa aquesta de les Falles que m'entusiasme molt, més bé em provoca cansament però ja fa quasi 14 anys que hi participe a la meua manera.
De tota manera, vaig acabar la setmana de les Falles d'una manera veritablement brillant. Per una banda vaig anar a l'aeroport a buscar Ferran que venia de Tenerife després de quatre setmanes i per una altra vaig assistir diumenge 21 per la vesprada a un concert del grup Capella Ducal que va ser magnífic.

Es tractava de l'assaig general del Concert que aquest grup presentarà a Gandia el proper diumenge 28 de març al Saló de Corones del Palau Ducal de Gandia.
Us puc garantir que el concert que escoltareu - si aneu a Gandia- us agradarà molt. Us ho recomane.
El concert porta per títol La música en la vida de Francesc de Borja: De duc de Gandia a general de la Companyia de Jesús. I és ben bé això: un repàs a la música europea de l'època de Francesc de Borja des de la infantesa fins a la seua fi en la Companyia de Jesús.
En el concert participen 7  cantants, 6 músics amb instruments de l'època, i dos narradors sota la direcció d'Enric X. Naval.
Podeu veure el díptic del concert clicant ací.
CAPELLA DUCAL és un grup d'investigació i interpretació musical que té per
projecte la investigació musicològica, històrica i filològica del període medieval
i renaixentista, centrat principalment en els territoris de l'antiga Corona
d'Aragó, la circulació de música i músics, i els intercanvis culturals que es van
produir.
L'equip d’investigació i coordinació de Capella Ducal està format per: Ferran Escrivà Llorca, musicòleg; Joan Iborra Gastaldo, historiador i filòleg, Enric X. Naval Llorca, director artístic i Bernat Rodríguez Castelló, economista.
Vull acabar el comentari fent esment que en aquest concert participa també un gran recitador i millor amic: Tomàs Llopis, a qui  li agraesc moltíssim  que es mostrara de seguida disposat a col·laborar en aquest projecte.