Negre futur per a les Escoles de Música

M'hauré de posar a escriure el primer post de l'any després d'acabar l'any passat amb aquelles disquisicions numèriques del post anterior. Si no, les poquetes persones que em segueixen pensaran que ho he deixat ben aviat.
Aquests dies estic dedicant-me, fora de la meua feina habitual de les classes, a preparar la documentació per tal de sol·licitar la subvenció de la Conselleria d'Educació per a l'Escola de Música d'Oliva, cosa que fa dos o tres anys que faig.
La veritat és que enguany ho estic fent amb molt poques ganes i, al mateix temps, amb una ràbia acumulada des de mitjan mes de desembre a causa de l'absolut menyspreu amb què tracta la Generalitat Valenciana i, en concret, la Conselleria d'Educació a les societats musicals i, particularment, a les seues escoles.

Les escoles de música de les diferents societats realitzen al País València una tasca que li hauria de correspondre a la Conselleria d'Educació amb molts més conservatoris i moltes més places, a banda d'atendre les necessitats musicals d'alumnes de 4 a 7 anys que no poden entrar al sistema públic de conservatoris.
És a dir, les escoles estan reemplaçant les competències de la Conselleria. Per tal d'ajudar les escoles en la seua tasca, La Conselleria va iniciar l'any 1996 un programa de subvencions a aquestes escoles que ajudaren en les despeses de Seguretat Social del professorat que aquestes escoles contractaren.
Des de l'inici del programa les despeses de contractació del professorat han augment un 867% mentre que les ajudes de la Conselleria només han augmentat, en el mateix període, un 322%.
Aquest programa de finançament de les escoles s'ha traduït en un augment considerable del nombre de professors contractats i , en concret, ha creat més de 3.000 nous llocs de treball i l'oficialització de 280 centres d'ensenyament musical.
Per tal que us feu una idea del que suposava, fins l'any passat, la subvenció de Conselleria, cal pensar que suposa un màxim de 132 €/alumne que significa un 78% menys que en altres CCAA (la Generalitat de Catalunya inverteix 600 €/alumne).
Una altra dada que convé que retingueu és que aquest programa d'ajudes aportava en 1996, quan va començar el programa, el 66,6% de les despeses de contractació de professorat mentre que en 2009 havia passat a cobrir només el 17,84% d'aquestes despeses.
Per acabar d'arredonir aquesta situació, i d'això la meua ràbia, en els pressupostos de 2010 la Conselleria ha previst una quantitat de 2.900.000€ que és, ni més ni menys, un 35% menor que la de l'any 2009.
No us sembla que això és una burla evident a l'educació i la cultura?
Us sembla que altres partides de despeses de l'administració, com ara les dedicades a la F1 i altres coses semblants han disminuït en la mateixa proporció?
Fins quan hem d'aguantar aquesta situació?
Hem de mobilitzar tot el sector de les escoles de música (professorat, alumnat,pares/mares d'alumnes, directius) perquè d'una vegada acabe aquesta situació.