La pròxima a l'ésglesia


Abans de fer cap altre comentari vull agrair al rector de la parròquia de Sant Francesc d'Oliva la seua disposició perquè l'Associació Artístico-Musical celebre en la seua església i en la capella de les Clarisses els concerts de Nadal.
Dit això no vull deixar passar l'oportunitat de continuar amb el post del 16 de novembre, titulat "Ara al Mercat. I a la pròxima?"
Doncs la pròxima ja ha arribat. Veieu (ací per exemple) els locals de les actuacions que les diferents seccions de l'AAMO faran pel Nadal.
L'orfeó i les bandes juvenil i simfònica a l'església de Sant Francesc i l'orquestra clàssica al convent de les monges Clarisses.
Què passa? Potser us pregunteu si l'AAMO és una organització lligada a l'església i, per això, son allí les actuacions.

Doncs no, l'AAMO és una associació civil de la societat olivana, una associació amb més de 100 anys d'història sense lligams amb l'església ni a cap altra organització, siga política o no.
La nostra organització sobreviu amb l'esforç dels seus socis i components i amb l'ajut necessari de les institucions públiques. Però a l'hora de mostrar allò que "produim" (la nostra música) resulta que en tota la ciutat no trobem un local públic amb les condicions necessàries per poder-ho fer amb dignitat.
Oliva, per si algú se n'oblida, és una ciutat amb més de 25.000 habitants, és la segona ciutat en població de la comarca de la Safor, té vàries associacions dedicades a la música, té molts aficionats a la música com es comprova en els diferents concerts que se celebren o en les poques representacions d'òpera que es representen anualment.
A banda de les actuacions d'altres associacions, la nostra organitza 5 o 6 concerts de la banda simfònica, 3 o quatre concerts de la banda juvenil, 2 o 3 concerts de l'orquestra clàssica i 3 o 4 concerts de l'orfeó.
Ja veieu; Oliva té de tot això però el que no té és un lloc on poder presentar-ho tot amb certa dignitat. Oliva no disposa d'un AUDITORI encara que això li semble mentida si algun lector no olivà està llegint aquestes maldestres lletres.
Oliva té un auditori virtual cada quatre anys quan s'està a punt de celebrar les eleccions municipals i tot el món es precipita a prometre'l. Hem tingut auditori d'aquest tipus durant els mesos d'abril i maig dels anys 1995, 1999, 2003, 2007 però els altres quaranta-sis mesos d'aquest període de quatre anys desapareix l'auditori de tots els llocs, menys d'aquells que patim directament el problema.
Desapareix de les preocupacions del nostres responsables municipals (almenys no està en cap declaració pública), desapareix de qualsevol pressupost municipal any rere any.
Vull dir ací que jo vaig proposar que les bandes juvenil i simfònica no férem el concert de Nadal en senyal de protesta per la manca de locals dignes però, segurament amb encert, va ser rebutjada aquesta proposta
De tota manera pense que d'alguna forma hem d'acabar amb aquesta situació. Oliva no es mereix aquest oblit.