Per Nadal, pas de....(molta música)

Ja s'ha fet habitual que quan arriba Nadal, totes les associacions, agrupacions, societats (i d'altres noms) musicals oferesquen als seus socis i simpatitzants els concerts de rigor.
D'aquesta manera ens resulta, a alguns de nosaltres, impossible d'acudir a tots aquells actes i concerts als quals voldríem assistir.
Aquest passat cap de setmana va ser un bon exemple d'això que dic. Dissabte per la vesprada l'orfeó "Josep Climent" de l'AAM d'Oliva participava en un encontre de corals per cantar nadales a Oliva, mentre que l'Agrupació Santa Cecília d'Ador oferia el seu concert de la Coral i de la Banda Juvenil.

Jo, per motius que us poden resultar obvis, vaig triar d'anar a Ador. Els amics d'Ador fa ja alguns anys que dediquen el concert de Nadal a col·laborar amb UNICEF i així ho van fer també aquest any. Així, mentre el Barça feia la seua gesta allà en la península aràbiga, en Ador se celebrava el concert que va constar de dues parts.
En la primera va actuar la Coral de l'Agrupació amb nadales de diferents estils i procedències. En la segona va actuar la banda juvenil de l'Agrupació amb tres obres, de les quals dos d'elles corresponien a bandes sonores (Goldeneye i The magnificient seven). Al final del concert la coral va ser acompanyada per la banda juvenil per a interpretar dues nadales clàssiques i acomiadar l'acte. Les dues parts del concert van estar dirigides per Ferran. Com a nota simpàtica cal dir que, en l'intermedi entre les dues parts, les components de la coral van oferir dolços típics de nadal i un poquet de mistela als assistents mentre venien participacions per a un sorteig a benefici d'Unicef.
Diumenge de matí, altra vegada vaig haver de triar entre l'Orfeó "Josep Climent" amb l'orfeó juvenil de l'AAMO que actuaven a l'església de Sant Francesc d'Oliva i l'actuació de la Coral Renaixença de Vilallonga que presentava el seu concert de nadal a l'església del poble. Què faríem les societats musicals sense les esglésies?
Com que la coral  Renaixença està també dirigida per Ferran vaig anar cap allà i vaig assistir a un concert ben variat de nadales de diferents estils que va resultar ben interpretat i agradable d'escoltar malgrat el fred que feia (menys mal que el capellà de l'església de Vilallonga havia posat dues estufes de gas d'aquelles que  es poden veure a les terrasses de bars i cafeteries.) Al final del concert un grup d'alumnes del col·legi Santa Anna de Vilallonga va acompanyar la coral en les dues darreres nadales.
Vaig preguntar més tard pel concert de Sant Francesc a Oliva i em van dir que havia resultat magnífic amb molta assistència i ben cantat. Enhorabona a Enric Naval i a tots els/les components dels orfeons.
Per la vesprada de diumenge, amb un fred que superava encara el del matí, vam anar al concert de les bandes Juvenil i Simfònica de l'AAMO. Altra vegada a l'església de Sant Francesc, com ja havía comentat en un post anterior.
Molt bona assistència malgrat el fred a tot el concert. En la primera part va actuar la banda juvenil amb la direcció de Marc Oltra. Ens van oferir el pasdoble Segrelles, i Music around  the world que els va eixir redona amb intervenció parlada d'alguns components de la banda i explicació visual dels diferents països que anàvem visitant amb la música. Enhorabona a Marc i a tots els/les joves de la banda.
A continuació i després de la tradicional rifa de la cistella de nada, vam actuar la banda simfònica sota la direcció de Lamberto Olmos. Podríem dir que l'actuació va tenir dues parts. En la primera (que era la que apareixia al programa) vam interpretar EL pasdoble-marxa Evocación, seguit de El baile de Luis Alonso i després Una noche en Granada.
Després del programa oficial del concert vam oferir l'obertura de El murciélago de Johann Strauss amb els seus valsos i demés, el Waltz no. 2 de D.Shostakovich i vam acabar amb la ja tradicional en aquest concert Marxa Radetzky de Johann Strauss amb la participació entusiasta del públic. Enhorabona també a Lamberto i a tots els/les components de la banda així com gràcies al públic assistent en aquella vesprada tan i tan freda.