A pel 2010

Us desitge un meravellós any nou 2010 a tots els qui llegiu aquestes línies, siga de passada o com a lectors habituals (que pocs però algun n'hi ha).
Volia aprofitar aquest darrer post de l'any que s'acaba per a posar de relleu algunes de les particularitats numèriques (una altra de les altres coses que m'apassionen com sabeu) de l'any que comença i que, n'estic segur, alguns de vosaltres podreu ampliar.
  • Múltiple dels tres primers nombres primers, 2, 3 i 5 i d'un altre primer ja més gran com el 67.
  • És l'únic any del segle en què el nombre format per les seus dues primeres xifres és el doble del format per les dues darreres xifres.
  • La suma de les seues quatre xifres és la més menuda (junt amb l'any d'inici i l'any de final de segle) de totes els anys que hi haurà fins que la humanitat occidental no repetisca les bogeries que se solen fer i dir en cada final de mil·leni allà per l'any 3000.
  • El producte de les seues xifres també és el més menut dels possibles però això no és tan  estrany perquè aquesta propietat la comparteix amb tots els anys del segle i amb molts altres.
Perdoneu les meues rucades que se m'han ocorregut en aquests dies de vacances.
Feliç any 2010

Per Nadal, pas de....(molta música)

Ja s'ha fet habitual que quan arriba Nadal, totes les associacions, agrupacions, societats (i d'altres noms) musicals oferesquen als seus socis i simpatitzants els concerts de rigor.
D'aquesta manera ens resulta, a alguns de nosaltres, impossible d'acudir a tots aquells actes i concerts als quals voldríem assistir.
Aquest passat cap de setmana va ser un bon exemple d'això que dic. Dissabte per la vesprada l'orfeó "Josep Climent" de l'AAM d'Oliva participava en un encontre de corals per cantar nadales a Oliva, mentre que l'Agrupació Santa Cecília d'Ador oferia el seu concert de la Coral i de la Banda Juvenil.

Consultes populars

Diumenge passat, 13 de desembre, s'han celebrat a 166 poblacions de Catalunya, consultes populars sobre la independència.
Els resultats, com supose que coneixeu tots, han estat de 94% dels vots afirmatius amb quasi el 30% de participació a les urnes.
Les consultes les han preparades una sèrie de persones independents dels partits polítics "tradicionals" i agrupades al voltant d'una comissió coordinadora.
No cal dir que no van tenir cap suport institucional i només a últimes hores van rebre un cert suport per part de ERC i Convergència Democràtica.
Explique totes aquestes components de les consultes perquè ens fem una idea de la gran dificultat que suposava la seua organització i celebració.

La pròxima a l'ésglesia


Abans de fer cap altre comentari vull agrair al rector de la parròquia de Sant Francesc d'Oliva la seua disposició perquè l'Associació Artístico-Musical celebre en la seua església i en la capella de les Clarisses els concerts de Nadal.
Dit això no vull deixar passar l'oportunitat de continuar amb el post del 16 de novembre, titulat "Ara al Mercat. I a la pròxima?"
Doncs la pròxima ja ha arribat. Veieu (ací per exemple) els locals de les actuacions que les diferents seccions de l'AAMO faran pel Nadal.
L'orfeó i les bandes juvenil i simfònica a l'església de Sant Francesc i l'orquestra clàssica al convent de les monges Clarisses.
Què passa? Potser us pregunteu si l'AAMO és una organització lligada a l'església i, per això, son allí les actuacions.

Jornada de vaga d'estudiants a l'Institut

Coincidint en el dia de protestes que ha convocat la Plataforma per l'Ensenyament Públic contra la política educativa del Govern Valencià amb manifestacions a Alacant, Castellò i València, els estudiants d'ensenyament secundari han fet vaga que, en el cas de l'IES Enric Valor de Pego, ha estat pràcticament unànime.
No entraré a valorar la rapidesa amb què s'afegeixen els estudiants de secundària a aquestes convocatòries ni la poca repercussió que aquesta mesura té en la vida corrent del poble on no es nota en cap mobilització (ni una sola pancarta hem vist en tot el matí ni en els darrers dies).
El que sí que voldria comentar és la nova modalitat de vaga que ha suposat aquesta. En aquest ocasió els alumnes d'almenys dos grups de l'Institut han fet vaga durant tot el dia menys a una hora on han aparegut pel centre per tal de fer un examen.