Espais sense fum

Acabe de llegir que la ministra de Sanitat ha assegurat que l'esperada reforma de la llei del tabac que, segons deien, havia de transformar tots els espais públics en espais sense fum, es retardaria un mínim de mig any per manca de consens.
Podeu llegir les seues raons clicant ací.
És a dir, que la salut de les persones, que és el que ella busca amb el canvi de la llei, és menys important que l'estabilitat del govern, és menys important que les pressions de Fumadores por la tolerancia, és, en resum, allò que menys importa a la ministra de Sanitat.
Ràpidament he sentit per la ràdio una resposta d'un representant del sector d'hosteleria. Aquest senyor, veient la debilitat de la ministra, s'ha mostrat disconforme amb la mesura perquè ells exigeixen molt més. Demanen una moratòria de cinc anys (5) en la reforma de la llei per tal de recuperar, deia, els diners invertits en la posada en marxa de la llei actual.
Quins diners ha invertit el sector?

Vosaltres coneixeu molts locals en els llocs on es moveu, que siguen sense fum?
Quants bars i cafeteries teniu a l'abast on siga prohibit fumar?
Jo, personalment, només en conec alguns perquè també es ven menjar, pastisseries i similars.
Diumenge passat, dia 13 de febrer, vaig decidir anar a un bar o cafeteria per tal de veure el partit Sporting- València que feien en una televisió de pagament. Després de preguntar a amics i coneguts no vaig trobar per tot Oliva un lloc públic sense fum i decidir anar prop de casa a una cafeteria gran i coneguda de la platja d'Oliva. Quines inversions s'hi han fet per la llei antitabac actual? El local estava bastant ple de gent mirant el futbol, però era més ple de fum.
Vaig arribar a casa i em vaig haver de canviar tota la roba que duia, pantalons, camisa, jersei perquè feien una pudor insuportable.
Què passa? què la meua salut no és respectable? què els diners amb els que vaig pagar el gin tonic no són tan vàlids com els dels altres?
L'única satisfacció que vaig tenir (perquè a més del fum, el València no va poder guanyar) és que cinc o sis xicons joves que hi havia eren de les poquetes persones que no fumaven.

1 comentaris:

Unknown ha dit...

És una prova més de la hipocresia d'estos "socialistes". Tot és estrategia mediática i controlar el tempus. Porten 2 anys enganyant a la gent en el tema de la crisi i en tants altres.