Publicitat, publicitat i ...

Fa ja bastants dies que volia escriure aquest post però volia acompanyar-lo d'un testimoni gràfic que , per problemes tècnics, encara no he pogut fer.
Avui però, no he pogut resistir-me. Em trobe en aquests moments en un examen de Matemàtiques amb uns alumnes de 2n de Batxillerat i estic just davant del cartell que us volia comentar. És a l'altra part del pati i del carrer però la seua grandària el fa absolutament llegible.
Es tracta d'un cartell bastant gran ( d'uns 3x3 m, o més gran encara) en el qual es pot llegir:
Amb lletres més grosses: OBRA FINANÇADA PEL GOVERN D'ESPANYA

Amb lletres més menudes: PROMOGUDA PER L'AJUNTAMENT DE PEGO

Després ve el contractista i a continuació la Denominació del projecte: ACTUACIONS DE REPARACIÓ DE LA IMPERMEABILITZACIÓ EN EL C.P. AMBRA
La part més important ve ara:

PRESUPOST: 3.550,17€

TERMINI D'EXECUCIÓ: 15 dies

El cartell ve rematat per un logo enorme que diu: .ES Economia sostenible on la E té a sobre una espècie de titlle que recorda, naturalment, el de la enye perquè no se li oblide a ningú.

Finalment apareix l'expressió: FONDO ESTATAL PARA EL EMPLEO Y LA SOSTENIBILIDAD LOCAL.

He de reconéixer que, malgrat que fa ja molts dies que veig el cartell cada dia, la meua sorpresa no s'acaba. Estem parlant d'una obra d'arreglar goteres (que es com s'ha dit tota la vida) amb un pressupost, llegiu-ho bé, de 3.500€ a gastar en 15 dies.
  • Què fa el cartell encara ací?
  • Quant costarà el cartell?
  • El preu del cartell entra en els 3.500€?
  • Heu calculat quant costa la mà d'obra (amb la seua SS corresponent) d'un o dos treballadors durant 15 dies?
  • Què quedarà per a material en aquesta reparació?
  • Quina és la qüestió important, la reparació, la mà d'obra per fer front a l'atur o (que és el que jo pense) la propaganda?