Eivissa Medieval

Ja vaig escriure en un post anterior del meu viatge a Eivissa pel mes de gener que va ser, principalment, dedicat a conéixer els vins de l'illa dels quals us vaig contar unes quantes coses.
Aquest darrer cap de setmana, del 7 al 9 de maig, he tornat a Eivissa. L'any passat ja vaig ser-hi per aquestes mateixes dates perquè m'havien parlat molt bé de la festa medieval que celebra la ciutat d'Eivissa (Vila) amb motiu de l'aniversari del nomenament de Dalt Vila com a Patrimoni de la Humanitat. Aquell viatge em va resultar molt agradable i enguany he tornat amb Xelo.
He de dir, per començar, que aquest any la ciutat encara s'ha superat en la celebració de la festa. Es tractava ja de la XI edició i tenen, per tant, experiència en l'organització d'aquests events.
En principi, la part que més visitants atrau (molts, moltíssims) és el Mercat Medieval. Tanmateix aquesta és la part que té menys interés per a mi. Es tracta d'un grandiós mercat medieval dels que tant es prodiguen darrerament pels nostres pobles (això sí, molt gran i amb parades de tot el que us pugueu imaginar, siga o no siga medieval el que penseu). Aquest mercat ocupa una gran part dels carrers i places de Dalt Vila.
La part que, per a mi, ha millorat i per la qual és interessant acostar-se per allí és el gran nombre d'espectacles i d'activitats culturals.
Per tal que us feu una idea enumeraré algunes de les activitats del diumenge 9 de maig, tenint en compte que divendres 7 i dissabte 8 n'hi havia el mateix nombre:
  • Actuació de la Banda Municipal d'Eivissa a la plaça de la Constitució.
  • Teatre: El tresor al Claustre de l'Ajuntament.
  • Actuació del grup Toniton amb l'espectacle La llegenda de Sant Jordi.
  • Música Antiga. Actuació de ARTE PSALENTES a la Catedral.
  • Teatre de guinyols per a infants.
  • Concert de música barroca per a trio a l'església de Sant Domènec.
  • Representació d'un enterrament púnic des de la Plaça de la Catedral fins a la Necròpolis del Puig des Molins.
  • Música antiga. Actuació de PUY DE SONS D'AUTREFOIS, amb motets anònims del Còdex de las Huelgas.
  • Actuació del grup Ainur Teatre amb Múltiple, el bufó burleta.
  • Actuació del grup Toniton amb l'espectacle Torneig Medieval a la Plaça de la Constitució.
  • Espectacle de danses indoàrabs i orientals d'estil egipci i oriental-tribal, al Baluard de Santa Llúcia.
Ja veieu que cal triar i n'hi ha per a tots els gustos.
Naturalment jo vaig assistir aquell diumenge a l'actuació de la Banda Municipal, de la qual forma part la meua filla Maria des de fa un poc menys d'un any.
La Banda va tindre una actuació brillant en ocasions i més discreta en altres.
Això sí, cap a mitjan concert va resultar sublim escoltar Tarde d'abril de l'inigualable mestre Blanquer sota la preciosa murada de Dalt Vila.
Si podeu i teniu ocasió no us ho perdeu l'any que ve.