Presentació de la novel·la d'Elvira Cambrils a Oliva

El proper diumenge, 20 de juny a les 19,30 hores al Mercat Municipal d'Oliva, està anunciada la presentació del llibre "El bes de l'aigua" de l'autora i companya pegolina Elvira Cambrils.
Vull animar-vos a tots a anar a la presentació i a llegir el llibre que és magnific.
La veritat, com ja li he dit personalment a Elvira, és que li ha resultat una novel·la redona i gaudireu molt de la seua lectura, sobretot els lectors de la nostra zona, tan propera a la Vall de ferradura com li diu Elvira (de forma tan encertada i poètica en la novel·la) a la zona entre la Serra de Mostalla i Segària.

Es tracta, en realitat, de dues novel·les en una, admirablement entrellaçades. Una narra les peripècies d'una escriptora actual que, per algun motiu, descobreix que l'escriptora i activista feminista Maria Cambrils havia viscut i mort a Pego durant els anys 33, 34 i següents. La investigació dels fets relacionats amb ella forma la segona novel·la que tenim a "El bes de l'aigua".
Des del meu punt de vista, els capítols corresponents als anys 30 són d'una gran bellesa, malgrat la duresa que apareix en algun d'ells. Hi apareix, molt ben retratada, la lluita per la supervivència, per la dignitat i per la justícia de tanta gent que va quedar estroncada de sobte, i per tants anys, a partir de l'any 39.
Acudiu a la presentació que, per cert, estarà molt ben acompanyada per unes quantes cançons de La sonora del maurà que us agradaran molt, segur.
No us en penedireu