La meua família i les illes

Mai havia estat la meua família molt apegada a la mar, tret que des de fa molt temps estiuejàvem a una caseta pròxima a la platja i a que, des de fa un poc més de 8 anys, vam decidir traslladar-nos a viure a la casa de la platja i abandonar el pis del poble.
Ara, de sobte, ens trobem amb mitja família vivint a una illa, més prop del mar impossible.
Com ja sabeu molts de vosaltres, ací mateix vaig parlar del tema en un post anterior del mes de gener, la nostra filla Maria està vivint i treballant a l'illa germana i veïna d'Eivissa des de fa quasi dos anys i amb possibilitats serioses de continuar més temps.
Ara, des d'aquest cap de setmana, tenim al nostre fill Ferran a l'illa més (molt) llunyana de Tenerife. Ha anat a treballar al Conservatori Superior de Música de Tenerife a donar classes de Musicologia i Història de la Música, que és l'activitat a la qual ell pretén dedicar-se.
Està fent una substitució, en principi per a una mesada de duració amb possibilitats d'allargar-se, i tots estem una mica ansiosos que l'"aventura" li vaja bé i que obtinga punts i experiència per acumular al seu currículum i poder obtenir una plaça més pròxima.
Considerem que ha hagut de prendre una decisió valenta perquè ha de deixar, de moment, les seus tasques en les corals que està actualment dirigint i en les escoles de música en què esta treballant, però amb l'ajuda de nosaltres, de la seua estimada Cristina i de tots els amics que se li han brindat de seguida per ajudar-lo ho traurà endavant.
Ferran, ànims i endavant.

Vergonya, cavallers, vergonya

El conseller Font de Mora ha sancionat amb amb 20 dies de suspensió de funcions el director de l'IES Las Norias de Monfort (Vinalopó Mitjà), José Luis Santiago, per haver penjat cap per avall la seua foto del conseller d'Educació.
Davant d'aquesta acció del conseller només se m'acut dir allò que, segons el llibre dels Fets, va cridar Jaume I als seus cavallers perquè avançaren en la batalla i que, darrerament, ha posat de moda Al Tall.
No devem quedar-nos de braços plegats.
Ací us enllace el magnífic editorial de Vicent Partal al respecte, titulat Epidermis i la consideració feta sobre aquesta sanció pel sindicat majoritari de l'ensenyament STEPV.

Espais sense fum

Acabe de llegir que la ministra de Sanitat ha assegurat que l'esperada reforma de la llei del tabac que, segons deien, havia de transformar tots els espais públics en espais sense fum, es retardaria un mínim de mig any per manca de consens.
Podeu llegir les seues raons clicant ací.
És a dir, que la salut de les persones, que és el que ella busca amb el canvi de la llei, és menys important que l'estabilitat del govern, és menys important que les pressions de Fumadores por la tolerancia, és, en resum, allò que menys importa a la ministra de Sanitat.
Ràpidament he sentit per la ràdio una resposta d'un representant del sector d'hosteleria. Aquest senyor, veient la debilitat de la ministra, s'ha mostrat disconforme amb la mesura perquè ells exigeixen molt més. Demanen una moratòria de cinc anys (5) en la reforma de la llei per tal de recuperar, deia, els diners invertits en la posada en marxa de la llei actual.
Quins diners ha invertit el sector?

Conveni AAMO i FMCO

Pràcticament tot el poble d'Oliva coneix a hores d'ara que la Federació de Moros i Cristians (FMCO) ha decidit no renovar el conveni de col·laboració que tenia subscrit amb l'Associació Artístico-Musical (AAMO) des de fa ja molts anys. Aquest conveni havia permés per un costat que la banda de l'AAMO fóra la banda oficial de la Federació amb la participació de la banda en tots els actes oficials (sopar de mig any, dinar del putxero, presentació de càrrecs, sopar de la Federació de la setmana de festes, despertada de divendres de moros i alguns altres) i per un altre costat (potser el més important per al poble en general) havia permés la col·laboració de les dues entitats en l'organització d'un concert anual de música festera el diumenge abans de festes i, i això era el més espectacular, en l'organització bianual del Certamen de Marxes Mores i Cristianes Ciutat d'Oliva que ja ha acomplit quatre edicions. És a dir, que la col·laboració venia ja des de fa molt temps.
Aquest any 2010, de sobte, la Federació no vol renovar el conveni i, segons sembla per informacions que corren pel poble, ho va decidir en una junta de representants de comparses on els directius de la Federació van donar unes quantes informacions que són falses i que volem desmentir. A saber: